Om hotellet

Norrøna Hotell framstår i dag som et symbol på gjenreisningen av Bodø sentrum etter 2. verdenskrig. Bygningen var blant den første som ble påbegynt etter krigen og ble realisert i tråd med planene for "Brente steders regulering". Bodø ble gjenreist med nye gater og infrastuktur - og midt i byen havnet det som skulle bli et svært populært hotell.

 

Første byggetrinn ble påbegynt rett etter krigen og sto ferdig i 1948, vegg i vegg med Salten Dampskibsselskabs bygg som var ett av de få som sto igjen da krigen var slutt. Neste byggetrinn ble ferdigstilt 10 år senere, mens siste byggetrinn ble fullført i 1962.

 

Norrøna Hotell var fram til 1971 i Familien Iversens eie og utviklet seg raskt til et svært populært overnattingssted. Både for folk som skulle reise med fly og jernbane, men også for arbeidsfolk som kom til byen. Restauranten, som nå er Great Ghandi, ble et av byens "in" steder. Ikke bare på grunn av god mat, men for sosialt samvær mellom arbeidsfolk i byen. Hotellet losjerte mange av arbeiderne som var med og realiserte Bodø Lufthavn.

Hotellet hadde i sine glansdager et belegg på 98 prosent. Man skulle ha flaks for å finne et ledig rom.

I dag drives Norrøna Hotell etter langtidsleie-prinsippet og er med sine 100 rom bosted for folk som trenger en hybel enten det er arbeidsoppdrag eller studier i Bodø. Hotellet ligger svært sentralt til i Storgata med både Kulturkvartalet, Glasshuset og Bodø Havn i umiddelbar nærhet.

Fra hotellet er det også kort vei til byens uteliv med restaurant- og nattklubbtilbud. Det er gangavstand til jernbane, hurtigbåt og annen offentlig kommunikasjon